dimecres, 27 d’agost del 2008

Per què fer Ioga avui?


Avui dia el terme Ioga s’ha convertit en un terme familiar en el nostre país i en la resta del mon. El Ioga és avui tan practicat en la seva forma més clàssica com en les noves versions més occidentalitzades. Els seus mètodes tracten tant lo corporal com lo mental i la seva filosofia s’ha mostrat compatible amb multitud de cultures.
Es tracta d’un treball sobre un mateix que regula les energies del cos i procura un equilibri físic i mental, que desenvolupa la sensibilitat i la consciència del cos, millorant el nostre estat de salut i de benestar. Ens ajuda a combatre l’estrès i trobar l'harmonia que tots cercam.

El Ioga està constituit per diferents tècniques:

- Les postures corporals o àssanes mobilitzen músculs i articulacions desenvolupant la flexibilitat, la coordinació, la força i l'equilibri.
- La respiració o pranaiama permet descobrir i aprendre a utilitzar les capacitats respiratòries.
- La concentració durant la pràctica del Ioga fa que l’atenció es centri en la immobilitat del cos, sobre la consciència del moviment, la respiració etc. Això permet aturar el deambular del pensament, millorar l'atenció, calmar la ment o orientar-la cap una idea particular.
- La tècniques de relaxació distenen profundament els músculs i equilibren el sistema nerviós. La relaxació permet també alliberar les tensions físiques,psíquiques i emocionals.